Zorg door samenwerking

Psychologie en orthopedagogie door Psychologenpraktijk de Wenteling

Algemeen
Psychologenpraktijk De Wenteling is een kleinschalige praktijk voor psychologische behandeling en onderzoek van kinderen en jongeren. Het is een plek waar cliënten zich veilig voelen om te werken aan het verminderen van hun klachten.

Psychologenpraktijk De Wenteling wordt gekenmerkt door:
·        een vriendelijke en persoonlijke benadering
·        een veilige en kleinschalige omgeving
·        uitgaan van eigen krachten en gezamenlijk zoeken naar oplossingen
·        een luisterend oor en inzichtgevende vragen
·        hulp die wetenschappelijk effectief bewezen is
·        deskundigheid en gedegen onderzoek
·        ervaring in de GGZ, de jeugdhulp èn het onderwijs
·        snelle hulp van een vaste behandelaar

Psychologenpraktijk De Wenteling heeft met de gemeentes Rheden, Rozendaal, Arnhem, Westervoort, Duiven, Zevenaar, Doesburg, Renkum en Lingewaard contracten afgesloten.

Aanbod
De Wenteling is gespecialiseerd in de behandeling van m.n. internaliserende problemen, zoals (faal)angst, trauma, somberheid/depressie, extreme verlegenheid, eenzaamheid en gebrek aan zelfvertrouwen. Ook kan De Wenteling goed hulp bieden bij gepest worden/zijn, vage lichamelijke klachten (zoals buikpijn, hoofdpijn en vermoeidheid) en omgaan met scheiding, ziekte en dood. Tot slot kan De Wenteling ondersteuning bieden bij autisme en ADHD
.

De soorten therapieën die daarbij ingezet worden, zijn cognitieve gedragstherapie, EMDR, oplossingsgerichte therapie, Braingame Brian, speltherapie, non-verbale werkvormen, opvoedingsondersteuning en psycho-educatie. Een systemische aanpak van de problemen kenmerkt daarnaast de werkwijze; ouders en eventueel ook school en andere hulpverleners worden actief betrokken.

Verder kan er ook psychologisch onderzoek gedaan worden naar (non-verbale) intelligentie, ADHD, autismespectrumstoornissen, depressie en angst. D.m.v. het onderzoek wordt meer zicht gekregen op het functioneren van het kind, worden sterke en zwakkere kanten in kaart gebracht en worden praktische adviezen voor thuis (en eventueel school) gegeven.

Openingstijden
Fay (orthopedagoog) werkt op vrijdagmiddag in Zevenaar. Bij een toename van de hulpvraag, zullen wij ook onze openingstijden gaan verruimen.

Op deze vestiging bieden we (voorlopig) geen EMDR, speltherapie en diagnostiek. Hiervoor bent u wel van harte welkom op onze vestiging in Velp. Onze hoofdvestiging zit in Velp. Daar zijn wij elke werkdag geopend.

Contact
De praktijk is op maandag (9-12u), woensdag (9.00-11.30u) en donderdag (9-12u) telefonisch bereikbaar.
Telefoonnummer: 026-382 74 43 
E-mail: administratie@psychologenpraktijkdewenteling.nl
Meer informatie: www.psychologenpraktijkdewenteling.nl


E-mailen
Bellen